A ignorat interdicția autorităților și a crezut că va scăpa basma curată: Un moldovean, oprit de polițiști la 500 de metri de trecerea frontierei spre Ucraina

Un moldovean cu antecedente penale a fost depistat de polițiștii de frontieră în timp ce intenționa să părăsească ilegal Republica Moldova. Și-a justificat acțiunile sale prin faptul că avea restricționată intrarea în Ucraina.

Foto: border.gov.md

Cazul a avut loc astăzi, în jurul orei 04:30, la doar 500 metri de linia frontierei de stat bărbatul a fost observat de către patrula Sectorului Poliției de Frontieră Volintiri. Acesta înainta, pe jos, dinspre satul Ștefănești, r-nul Ștefan-Vodă, spre hotarul cu Ucraina. Operativ, polițiștii de frontieră au intervenit și persoana a fost oprită pentru verificările de rigoare.

La fața locului s-a legitimat cetățeanul Republicii Moldova, în vârstă de 42 de ani. Din informațiile operative, acesta figura cu antecedente penale, anterior fiind tras la răspundere pentru furt.

Din declarațiile bărbatului, pe teritoriul Ucrainei ar fi încălcat termenul de ședere și astfel legal să ajungă în statul vecin nu putea. Însă, a recurs la metoda ilegală în speranță să ajungă la concubină.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională EST cercetează cazul sub toate aspectele legale. A fost întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 27, 362 al.1 Cod Penal al RM, conaționalul este reținut și plasat în izolatorul de detenție provizorie.


Pub