Germania: Circulația a 23 de trenuri a fost întreruptă, după ce o lebădă a murit, iar perechea sa și-a luat rămas bun

O lebădă a stat aproximativ o oră lângă perechea sa moartă, pe o cale ferată din Germania. Pompierii au fost chemați la fața locului după ce circulația a 23 de trenuri a fost întreruptă. Pasărea a murit cel mai probabil prinsă în cablurile de alimentare, spun salvatorii germani, scrie digi24.ro.

Foto: Fuldatal

Lebedele s-ar fi rătăcit pe linia de cale ferată de mare viteză care leagă regiunile Kassel de Göttingen, din centrul Germaniei.

Potrivit poliției din Kassel, citată de France 24, una dintre cele două păsări a murit după ce s-ar fi prins în cablurile de electricitate. Incidentul a avut loc la data de 23 decembrie. Polițiștii au povestit cum cealaltă lebădă a stat lângă cadavrul perechii sale și nu a fost chip să fie îndepărtată de pe calea ferată.

Pompierii au fost chemați să intervină și după aproximativ o oră au reușit să o îndepărteze. Aceștia au eliberat pasărea pe râul Fulda din regiunea respectivă.

Cele 23 de trenuri blocate din cauza incidentului și-au reluat mersul după aproape o oră, mai scrie sursa citată.

Lebedele sunt păsări ce formează perechi pe viață, susțin reprezentanții Societății de protecție a păsărilor din Marea Britanie.


Pub