(video) Cine vor fi beneficiarii vaccinurilor oferite de România

Șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate (DGAS) a Primăriei Chișinău, Boris Gîlca, a spus în cadrul CMC cum vor fi repartizate cele 200 mii de vaccinuri anti-Covid oferite de România.

Foto: UNIMEDIA

Boris Gîlca a declarat că de vaccin va beneficia în primul rând Chișinăul, deoarece capitala este zona cea mai afectată de Covid-19.

„Mai întâi vor fi vaccinați medicii din prima linie care sunt în număr de cel puțin 10 mii de cadre medicale, apoi vor fi imunizate alte cadre medicale. Ulterior, vor primi vaccinul persoanele cu comorbidități, iar apoi va fi imunizată populația generală”, a declarat Boris Gîlca în cadrul CMC.

Amintim că România va oferi țării noastre un lot de 200 de mii de vaccin împotriva Covid-19. Acestea ar urma să ajungă în cel mai scurt timp. Anunțul a fost făcut de președintele României Klaus Iohannis, după întrevederea cu Maia Sandu.

Klaus Iohannis a mai declarat că va fi trimisă la Chișinău o echipă de experți care să ajute la pregătirea programul de vaccinare.


Pub