(foto) Donație de un milion de euro, sub formă de echipament medical, din partea partea UE și OMS pentru R. Moldova

34 aparate de ventilare pulmonară pentru pacienții cu Covid-19 în stare gravă, care necesită respirație asistată și 41 monitoare pentru pacienți au fost livrate în Republica Moldova. Echipamentul medical esențial a ajuns în țară grație sprijinului financiar și tehnic al Uniunii Europene și Organizației Mondiale a Sănătății în cadrul inițiativei UE „Solidari pentru Sănătate” de combatere a pandemiei Covid-19 în țările Parteneriatului Estic.

Foto: msmps.gov.md

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, valoarea echipamentului medical este de aproximativ 1 milion euro și este una dintre cele mai mari donații din partea Uniunii Europene și OMS. Acesta urmează a fi repartizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale conform necesităților instituțiilor spitalicești din țară pentru a putea face față numărului de pacienți internați cu Covid-19 în stare gravă și care necesită respirație asistată. De asemenea, la Chișinău au ajuns consumabilele pentru echipamentul medical donat anterior, cele 356 de concentratoare de oxigen și 210 pulsoximetre, pentru a asigura asistență medicală neîntreruptă și de calitate pentru copii și maturi.

Donația aparatelor de ventilare pulmonară și a monitoarelor pentru pacienți face parte din răspunsul Uniunii Europene și al Organizației Mondiale a Sănătății la pandemia Covid-19, ce a înregistrat până la ora actuală peste 79,9 milioane de cazuri în 216 de țări și teritorii în întreaga lume. Până la 29 decembrie 2020, în Republica Moldova s-au înregistrat 141.924 cazuri.

msmps.gov.md / Sursa:msmps.gov.md
msmps.gov.md / Sursa:msmps.gov.md
msmps.gov.md / Sursa:msmps.gov.md


Pub