(video) Primarul orașului Sîngerei, pe patul de spital, după ce s-a infectat cu Covid-19: „Acest ucigaș nevăzut este foarte periculos”

Primarul orașului Sîngerei, Arcadie Covaliov, este infectat cu Covid și este internat la Spitalul „Timofei Moșneaga” din Chișinău, după ce mai bine de opt zile a urmat tratamentul la domiciliu pentru noul coronavirus.

Foto: fb/Arcadie Covaliov

Într-o declarație pe Facebook, Arcadie Covaliov, declară că în tratamentul la domiciliu acesta a cheltuit mii de lei, iar intervenția sa pe rețele sociale nu este din punctul de vedere al unui primar, ci al unui pacient ce luptă cu infecția.

„Vorbesc în calitate de pacient. Acest ucigaș nevăzut este foarte periculos. Dacă după mesajul meu măcar un om se va proteja, eu voi fi fericit. Nu am nevoie de publicitate, acum nu sunt primar, nici medic, dar sunt pacient. La sfatul medicilor, am început tratamentul acasă. Am cheltuit multe mii de lei."

Covaliov mai spune că a fost internat la Spitalul „Timofei Moșneaga” din Chișinău, dudă ce a acuzat dificultăți de respirație, iar acum este conectat la aparatele cu oxigen.

„Nu sunt pe moarte și mă simt mult mai bine. Mi-a apărut dispnee, dar ce să fac dacă el așa decurge. Medicii noștri cunosc bine care este parcursul virusului. Chiar dacă mii greu să vorbesc, dar nu am putut să nu fac acest video. Vreau pur și simplu să salvez măcar o viață", spune primarul orașului Sîngerei.

Mai mult, el i-a transmis un mesaj și președintei Maia Sandu, pe care a rugat-o să acorde maximă atenție sistemului medical.

„Rog ca Maia Sandu și consilierii dumneaei să vină cu propuneri concrete. Faceți schimbări urgente în sistemul medical, salvați viețile oamenilor. Să începem a întări sistemul medical, să salvăm viețile oamenilor și să salvăm lucrătorii medicali care merită tot binele de pe pământ", a conchis Arcadie Covaliov.


Pub