Principală  —  IMPORTANTE   —   Ala Nemerenco: „Primii care vor…

Ala Nemerenco: „Primii care vor fi vaccinați, vor fi lucrătorii din sistemul de sănătate din prima linie”

Consiliera președintei R. Moldova în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat marți, 29 decembrie, că vaccinurile anti-COVID-19 pe care România le va oferi R. Moldova vor intra în țară în momentul în care Moldova va fi pregătită pentru a realiza vaccinarea.

Totodată, Nemerenco a anunțat că primii care vor fi vaccinați împotriva COVID-19, vor fi lucrătorii din sistemul de sănătate din prima linie, iar după ei, vor urma persoanele din alte categorii de risc.

„Președintele României Klaus Iohannis în vizita sa la Chișinău a anunțat despre donația a 200.000 doze de vaccin anti-COVID-19 din loturile pe care le obține România prin intermediul Comisiei Europene ca țară UE; oferirea unui suport tehnic prin trimiterea unei echipe de specialiști care să ajute Republica Moldova în pregătirea Strategiei de vaccinare, cât și donații de echipamente de protecție pentru personalul medical și medicamente strategice pentru tratamentul complicațiilor COVID-19„, a spus Nemerenco într-o postare pe Facebook.

De asemenea, Ala Nemerenco a precizat faptul că vaccinurile anti-COVID-19 vor intra în țară în momentul în care R. Moldova va fi pregătită pentru a realiza vaccinarea.

„Primii vor fi vaccinați lucrătorii sistemului de sănătate din prima linie. După ei, vor urma cei din alte categorii de risc. Deci, mingea este pe terenul nostru – termenii de vaccinare depind de cât de repede ne vom organiza și vom fi gata să preluăm vaccinul. Mă bucur că am participat la realizarea acestui plan și mulțumesc mult echipei Ministerului Sănătății din România cu care am lucrat ultimele zile, și, în special ministrului Vlad Voiculescu”, a mai spus Nemerenco.

Marți, 29 decembrie, președintele României Klaus Iohannis a întreprins o vizită oficială la Chișinău la invitația omologului său, Maia Sandu.

Președintele român a anunțat că România va furniza R. Moldova un lot de 200 de mii de vaccinuri anti-COVID-19. Lotul ar putea ajunge la Chișinău în curând, împreună cu o echipă de experți, care vor ajuta la pregătirea strategiei de vaccinare.

Totodată, România va furniza medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru îngrijirea pacienților COVID-19.

Iohannis a anunțat că România va acorda și circa 6 mii de tone de motorină, în vedere sprijinirii agricultorilor din R. Moldova.