Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Prima pacientă care a fost…

Prima pacientă care a fost vaccinată cu serul Pfizer a primit și a doua doză de vaccin

Foto: Digi 24

Prima persoană care a fost vaccinată împotriva coronavirusului, în Marea Britanie, cu serul dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech, a primit și a doua doză. Autoritățile din Regatul Unit vor să grăbească procesul de vaccinare în contextul în care cazurile de Covid-19 continuă să crească, informează Digi 24.

Potrivit sursei citate, Margaret Keenan a fost primul pacient din lume care a primit vaccinul Pfizer/BioNTech în afara unui studiu clinic, la începutul lunii decembrie. Acum, ea a a fost vaccinată și cu a doua doză, după 21 de zile de la prima, încheindu-se astfel tratamentul complet de vaccinare.

Femeia în vârstă de 90 de ani locuiește în Coventry, dar este originară din Eniniskillen, Irlanda de Nord, și a fost vaccinată întâia oară de către asistenta medicală May Parsons la Spitalul Universitar al orașului, la 6.31 dimineața, fiind primul pacient din lume care a primit vaccinul Pfizer. Ea a spus că a fi prima persoană vaccinată este „un privilegiu” și cel mai bun cadou de naștere pe care l-ar putea dori, deoarece ar însemna că ar putea petrece timp cu familia și prietenii de Anul Nou, după ce a fost singură în cea mai mare parte a anului.

Margaret Keenan i-a sfătuit și pe ceilalți să se vaccineze: „Dacă eu pot la 90 de ani, și voi puteți.” 

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Marea Britanie a început pe 8 decembrie și cifrele oficiale spun că peste 520.000 de persoane au primit prima doză în 14 zile de la debut. Peste 360.000 de britanici fac parte din categoria cu vârsta de 80 de ani sau peste.

Marea Britanie a fost prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului coronavirus Pfizer/BioNTech pe scară largă, comandând 40 de milioane de doze – suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni, în primă fază.