Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Un șofer s-a luat…

VIDEO Un șofer s-a luat la harță cu câțiva inspectori de patrulare, după ce a fost tras pe dreapta

Un șofer s-a luat la harță cu câțiva inspectori de patrulare marți, 29 decembrie, pe o stradă din sectorul centru al Capitalei, în jurul orei 17:30, după ce a fost somat să oprească. Oamenii legii l-au încătușat pe șoferul automobilului, dar au folosit și gaze lacrimogene.

Potrivit Poliției R. Moldova, conducătorul mijlocului de transport, intenționat, a ignorat regulile de circulație rutieră, punând în pericol participanții la trafic, dar și sănătatea polițistului care se afla în intersecție la fluidizarea traficului rutier. Fiind somat să oprească, șoferul a început să manifeste un comportament extrem de agresiv față de polițistul care se afla în exercițiul funcțiunii.

La nenumărate atenționări de a-și înceta acțiunile, acesta evita să se supună cerințelor legale ale agentului de poliție. Pe lângă comportamentul manifestat, conducătorul auto a distrus mijloacele speciale din dotarea polițistului”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Ulterior, șoferul a fost escortat la Inspectoratul de poliție Centru pentru documentare.

Pe acest caz a fost inițiat un proces penal care urmează a fi examinat prin prisma articolului cu privire la Amenințarea sau violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere”.

Potrivit poliției, persoana vinovată de comiterea acestei infracțiuni riscă amendă până la 67.500 lei sau pedeapsă cu închisoarea de până la 2 ani.

De asemenea, au fost ridicate imaginile video de pe camerele de supraveghere care urmează a fi folosite drept material probatoriu pe caz.