(foto) Acest Lamborghini are acces pe drumurile publice şi produce peste două tone de forţă de apăsare la doar 200 km/h

Atelierul norvegian Zyrus Engineering a prezentat o versiune modificată complex a supercarului Lamborghini Huracan. Coupeul cu aerodinamică sporită și motor care poate genera 1.200 la apăsarea unui buton a fost evaluat la 595.000 de euro.

Supercarul numit Zyrus LP1200 Strada este o continuare a proiectului Zyrus LP1200 R, de anul trecut (făcut pe bază de Lamborghini Super Trofeo LP 640-2). Norvegienii au folosit acum drept bază modelul de producţie Lamborghini Huracan EVO LP640-4 şi l-au modificat la capitol tehnic pentru a putea genera un număr practic dublu de cai putere.

Spre deosebire de LP1200 R, noua versiune LP1200 Strada are acces legal pe drumurile publice! Iar pentru a beneficia de această posibilitate cel din spatele volanului va trebui să limiteze puterea maximă la 900 de cai, toţi cei 1.200 de CP fiind disponibil doar pentru deplasări pe circuite.

Motorul său V8 a pierdut caracterul natural aspirat pentru că s-a ales cu un unic twin-turbo kit, pe lângă, printre alte modificări, nişte colectoare noi de admisie din inconel şi un sistem de evacuare a gazelor de eşapament din titan.

Potrivit atelierului, în procesul de construcţie a maşinii s-au schimbat aproximativ 600 de părţi şi piese ale originalului Huracan. Cele mai multe au legătură cu corpul său din fibră de carbon, care include un bodykit diferit cu o serie de elemente aerodinamice suplimentare şi o aripă spate impunătoare!

Toate au fost create şi setate cu o precizie atât de mare încât această maşină cu o greutate totală de 1.427 de kg generează 2.010 kg de forţă de apăsare la o viteză de doar 200 de km/h! Pentru comparaţie, versiunea LP1200 R cu 1.200 CP şi 1.200 kg greutate, care are un corp din fibră de carbon ceva mai simplist în forme şi linii, produce o forţă de apăsare de 2.142 kg la aceeaşi viteză!

Nu se specifică câte exemplare compania norvegiană intenționează să le transforme astfel, însă în costul fiecărui Zyrus LP1200 Strada este inclus un eveniment special pentru client: acesta va avea loc pe un circuit de curse cu participarea inginerilor dezvoltatori și a unor instructori de conducere.

Vezi altă ofertă de la Zyrus:

https://autoblog.md/video-1000-de-porsche-taycan-livrate-in-norvegia-a-venit-timpul-unei-oferte-locale-de-tuning-estetic/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/