‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
1.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSergiu Stefanco: „Avem speranța că se vor identifica soluții și pentru agricultori”

Sergiu Stefanco: „Avem speranța că se vor identifica soluții și pentru agricultori”

‹ adv ›
‹ adv ›

Astăzi, reprezentanții fermierilor care protestează de mai multe săptămâni în centrul Capitalei, au avut o întâlnire cu Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova, în cadrul căreia s-au discutat mai multe subiecte, printre care problemele cu care se confruntă fermierii în acest an agricol.

În cadrul unui interviu acordat pentru Agrobiznes, Sergiu Stefanco a declarat că, este pentru prima dată când discuțiile au fost calme și există speranța că se vor identifica soluții pentru fermieri.

„Am avut o discuție cu Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova, în cadrul căreia am discutat despre problemele fermierilor, dar și despre situația în care ne-a lăsat Guvernul ăsta care a fugit. Nu pot să spun că s-au identificat soluții, dar am înaintat câteva propuneri și doamna Maia Sandu ne-a spus că trebuie să consulte aceste propuneri cu deputații din fracțiune, dar și cu consultanții săi, ca să vadă dacă sunt careva pârghii legale și dacă au mai lăsat vreo breșă cei care au dat „bir cu fugiții”. Sperăm că mâine, va fi o declarație referitor la soluții. Țin să menționez că, a fost prima discuție calmă, de la începutul protestelor și avem speranța că se dorește ca să fie ajutați agricultorii și nu doar, dar întreaga societate”.

Sergiu Stefanco a mai spus că nu dorește să anticipeze lucrurile și că se va adopta o decizie despre ce urmează să întreprindă protestatarii după declarațiile Maei Sandu.

„Nu dorim să anticipăm, vrem să o lăsăm ca doamna Maia Sandu să consulte soluțiile înaintate de către protestatari, ca să nu aruncăm vorbe goale. Până la urmă, ne dorim rezultate, nu doar vorbe și populism. Am convenit să așteptăm până mâine, să vedem care va fi reacția. Sperăm să fie o soluție și pentru noi, agricultorii. Am transmis clar mesajul că, noi fermierii, până o să fie alegerile anticipate, se investește un alt guvern, nu rezistăm financiar”, a conchis Sergiu Stefanco.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii