image
Sursa foto: Jurnal.md

Platforma DA a acceptat invitația Maiei Sandu de a participa la consultări

Platforma DA va merge astăzi la consultări cu președintele Maia Sandu pentru a discuta plecarea lui Ion Chicu și a celorlalți trei miniștri din funcție. Anunțul a fost făcut de Alexandru Slusari, vicepreședinte al Platformei Demnitate și Adevăr.

„După ce timp de jumătate de an am intreprins niște eforturi enorme de a demite acest guvern-catastrofa, nu prea înțeleg încercările de a-l impune pe Chicu ori ceilalți miniștri să rămănă în funcții.

Situația, moștenită de la agentul de influență a unui stat străin, este una gravă. Urmează să discutăm minuțios problema la consultările cu doamna Președinte” a menționat Alexandru Slusari într-o postare plasată pe pagina sa de facebook.

Într-un comunicat de presă al Președinției emis astăzi, președintele Maia Sandu a invitat fracțiunile parlamentare la consultări. Joi, Maia Sandu a avut o întâlnire cu prim-ministrul în exercițiu, Ion Chicu, care a anunțat că, împreună cu câțiva miniștri, va asigura interimatul funcțiilor doar până la 31 decembrie. Potrivit președintelui, demisia Guvernului este un pas necesar pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Ex-președintele Igor Dodon, a invitat și el în repetate rânduri oponenții politici la dialog. Acesta a declarat, în cadrul vblogului său de vinerea trecuta, că lipsa unui dialog poate duce la un blocaj total în țară.

Legislația în vigoare a Republicii Moldova nu stabilește obligativitatea primului ministru de a exercita interimatul după demisia Guvernului până la învestirea unui nou guvern.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: