image
Sursa foto: rtr.md

Cele mai grave probleme ale capitalei: Chișinăuienii au depus peste 4500 de sesizări la primărie în acest an

Locuitorii capitalei se confruntă cu sute de probleme în fiecare zi, arată o plarformă care a permis chișinăuienilor să depună online sesizări către primărie pentru a fi rezolvate.

Potrivit municipalității, din numărul de 4500 de sesizări raportate de către cetățeni pe parcursul anului curent, circa 500 au fost respinse pe motiv că sunt incomplete sau nu țin de competența autorităților locale, iar alte 900 sunt în proces de soluționare. Pentru 400 de raportări a fost inițiată procedura de examinare.

Pe parcursul anului 2020 au fost soluționate peste 2000 de sesizări online recepționate prin intermediul platformei EU.CHISINAU.MD, precizează serviciile municipale. Acestea se referă la evacuarea deșeurilor, salubrizarea parcurilor și scuarurilor din capitală, evacuarea gheretelor amplasate ilegal, soluționarea problemei ce ține de lipsa iluminatului stradal, efectuarea lucrărilor de reparații curente privind întreținerea fântânilor de vizitare a rețelelor inginerești, remedierea situațiilor de avariere în subsolul blocurilor de locuit, aplicarea marcajului rutier, etc.

Totodată, cele mai multe probleme sesizate de cetățeni au fost în înregistrate la nivelul sectorului Botanica, iar cele mai puține raportări au fost semnalate în sectorul Buiucani.

Platforma EU.CHISINAU.md dispune și de aplicație mobilă. Aceasta poate fi descărcată gratuit de toți posesorii de dispozitive mobile, indiferent de sistemul de operare folosit (Android sau iOS).

Sistemul electronic a fost lansat în luna aprilie, curent și constituie sursa oficială a municipalității prin care locuitorii capitalei pot raporta despre problemele cele mai urgente.

Noutăţile partenerilor

comentarii: