image
Sursa foto: jurnal.md

Maia Sandu: „Toate formațiunile politice sunt de acord că acest Parlament trebuie să fie dizolvat”

Președintele Republicii Moldova a declarat că în scurt timp va veni cu o soluție pentru a ieși din impas politic și economic.

Maia Sandu susține că toate formațiunile politice din Parlament își doresc alegeri parlamentare anticipate. In scurt timp președintele va veni cu o decizie în acest sens. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, după întrevederile de astăzi cu membrii fracțiunilor parlamentare.

Am discutat despre eventuale majorități din actualul Parlament, despre cine este gata să-și asume guvernarea, dar și despre problemele cetățenilor.

Am constatat că nimeni nu este gata să spună deschis dacă este gata pentru o majoritate. Este clar că toate fracțiunile pledează pentru alegeri parlamentare anticipate. Există unele divergențe despre când acestea urmează să se desfășoare. Unii consideră că mai devreme, alții consideră că mai târziu.

Absolut toate formațiunile politice din Parlament sunt de acord că acest Parlament trebuie să fie dizolvat. Oamenii să aibă șansa alegerii unui nou Parlament. Această necesitate este împărtășită și de către cetățenii Republicii Moldova.

Pornind de la discuțiile pe care le-am avut astăzi, voi veni în scurt timp cu soluția pe care o văd eu pentru a ieși din acest impas politic și economic”, a declarat Maia Sandu.

Evenimentul poate fi urmărit aici:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: