Lumea

Armata turcă a UCIS 15 combatanţi ai miliţiei kurzilor sirieni

Într-o ofensivă de anul trecut numită Peace Spring Operation, Turcia a preluat sub controlul său o fâşie de 120 de kilometri de-a lungul graniţei cu nord-estul Siriei, de la YPG. Pe care o consideră o organizaţie teroristă care are legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), aflat în afara legii.

”Comandourile noastre eroice au dat încă o lovitură grea organizaţiei teroriste PKK/YPG. Cinsprezece terorişti ai PKK/YPG care încercau să se infiltreze în regiunea Peace Spring din sud, pentru a efectua un atac, au fost neutralizaţi cu intervenţia de succes acomandourilor noastre”, a anunţat Ministerul turc al Apărării, pe Twitter.

Turcia şi-a oprit ofensiva, care a fost condamnată pe scară largă de către aliaţii occidentali ai Ankarei, deoarece YPG a fost un aliat cheie al SUA în lupta împotriva Statului Islamic, după încheierea unor acorduri cu Rusia şi Statele Unite.

Moscova a afirmat că YPG s-a retras la cel puţin 30 km (18 mile) de la graniţa Turciei, dar Ankara a fost sceptică şi a susţinut posibilitatea unor noi atacuri dacă militanţii rămân.

Sprijinul SUA pentru YPG a fost printre principalele probleme dintre Ankara şi Washington, aliaţi în cadrul NATO.

Turcia susţine rebelii care doresc să îl demită pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, în timp ce Rusia şi Iranul susţin forţele lui Assad.

Din 2016, Turcia a confiscat zone din nordul Siriei, în patru ofensive transfrontaliere, pentru a respinge organizaţia statul islamic şi YPG şi pentru a preveni un nou aflux de migranţi din Siria. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *