(video) PAS, după discuția cu Maia Sandu: Putem vorbi despre un prim-ministru doar după anticipate

Deputații PAS au susținut un briefing de presă după consultările cu președinta țării Maia Sandu. Igor Grosu a declarat că PAS optează pentru alegeri anticipate, iar cea mai simplă cale pe care ar putea să o folosească deputații este să nu fie adoptată nicio hotărâre da Parlament timp de 90 de zile. Cât despre numirea unui nou premier, Grosu a subliniat că vor vota pentru un premier doar după alegerile anticipate, iar lucrurile vor fi gestionate de secretari.

Foto: UNIMEDIA

„Am discutat despre situația în țară, am constatat că Guvernul a dat bir cu fugiții, a fugit de responsabilități, nu că a fost situația foarte bună, dar mai mult ca atât au avut grijă să dezerteze și să aplice tactica pământului pîrjolit. Dacă vorbim de domeniu sănătății, înainte de a-și da demisia au demis toți secretarii de stat, a făcut și mai rău pentru a încerca să remediem situația pandemică. Același comportament l-au avut și majoritatea parlamentară Șor-PSRM.

Legat de acțiunile de mai departe. Optăm pentru anticipate, țara are nevoie și au cerut un nou Parlament, noi suntem consecvenți în ceea ce am promis oamenilor. Cea mai simplă cale pe care ar putea să o folosească deputații, cei care vor anticipate, ar fi să nu fie adoptată de nicio hotărâre da Parlament timp de 90 de zile, iar termenul ar fi până pe 17 martie.

Am urmărit și discuțiile despre opțiune autodizolvării, care poate fi discutată o să urmărim atent cum evoluează discuțiile și să aflăm părerea CC pentru această opțiune.

Propuneri de numire a unui premier nu au fost. Vom vota un premier după alegerile anticipate”, a declarat Grosu.

Maia Sandu a inițiat astăzi discuții cu fracțiunile parlamentare. Primii la consultării au venit socialiștii.


Pub