Guvernul nipon ar putea începe vaccinările Covid-19 cu patru luni înainte de Jocurile Olimpice. Primii japonezi ar putea fi vaccinați în martie

Vaccinările contra Covid-19 ar putea fi lansate în Japonia, potrivit oficialilor guvernului nipon, cu patru luni înainte de startul Jocurilor Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020, reprogramate pentru vara anului 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, scrie olympic.md.

Foto: olympic.md

Predicția din partea guvernului japonez vine după ce grupul farmaceutic Pfizer a depus o cerere ca țara să aprobe vaccinul contra coronavirus pe care l-a dezvoltat, iar potrivit presei nipone, daca cererea va fi aprobată, primii japonezi ar putea fi vaccinați în martie.

Pfizer, cu sediul în Statele Unite, este prima companie care a solicitat aprobarea Japoniei pentru un vaccin împotriva Covid-19.

Japonia a comandat 120 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, care ar fi suficiente pentru aproximativ jumătate din populația țării.

Tokyo 2020 și Comitetul Internațional Olimpic au fost impulsionate în ultimele săptămâni de dezvoltarea vaccinurilor de către companiile Pfizer și Moderna și Universitatea din Oxford, dar președintele CIO Thomas Bach a insistat ca vaccinul nu va fi un „glonț de argint” pentru buna desfășurare a Jocurilor. Cu toate acestea, știrile legate de vaccinuri au ridicat moralul organizatorilor și au sporit încrederea vizavi de desfășurarea în siguranță a Jocurile reprogramate în 2021.

O serie de contramăsuri pentru coronavirus au fost puse la punct pentru a reduce riscul de infectare cu Covid-19, inclusiv testarea sportivilor la fiecare patru, cinci zile.


Pub