(video) PD, după consultări: Alegerile anticipate nu sunt un scop în sine. Întrebarea e „ce se întâmplă până atunci”?

Deputații PD susțin că au avut o discuție deschisă cu președinta Maia Sandu, unde au vorbit despre situația politică din țară și și-au reiterat poziția privind alegerile anticipate. Cu toate acestea Pavel Filip a menționat că formațiune este preocupată și de situația care va fi în țară până la organizarea alegerilor anticipate și cine va gestiona criza pandemică, economică și nu doar.

Foto: UNIMEDIA

„Am avut o discuție deschisă, despre situația politică instalată în țară, despre posibilitatea alegerilor parlamentare și aici suntem pe aceeași idee cu doamna președinte, luând în considerație tot ce s-a întâmplat în acest Parlament și aici mă refer la trecerea deputaților de la o formațiune în alta și nu o singură dată. Am expus care este punctul de vedere al PD, noi nu privim alegerile anticipate ca un scop în sine, întrebare de bază pe care o punem noi e ce se întâmplă în această perioadă în RM, cine gestionează tot, criza pandemică și cine pregătește țara de alegeri libere și corecte și credem că anume răspunsurile la aceste întrebări și apoi vorbim despre anticipate.

Propunerea a fost să avem un plan anticriză pe un termen scurt cu conținut de 3 puncte și anume gestionarea crizei pandemice, economice și pregătirea pentru anticipate și să vedem o echipă care poate pune în aplicare acest plan.Nu am vorbit despre guverne temporare, de traziție, am vrut să știm care este echipa care va gestiona criza până la anticipate.

Nu am discutat potențiali oameni, dar PD are o echipă de profesioniști, în caz de necesitatea să aducem un aport”, a declarat Filip.


Pub