17 persoane au dispărut în apele înghețate și două au fost salvate, după ce o navă rusească s-a scufundat în Marea Barents

O navă rusească de pescuit, cu 19 oameni la bord, s-a scufundat în Marea Barents, în timpul unei furtuni. Două persoane au fost salvate din apele înghețate și 17 sunt date dispărute, scrie digi24.ro.

Foto: digi24.ro

Oficialii cred că gheața care s-a acumulat pe vas ar fi dus la scufundare. Doar două persoane au fost salvate în timpul operațiunii de căutare, care a fost îngreunată de condițiile meteorologice nefavorabile.

Salvatorii au depus eforturi majore pentru a găsi supraviețuitori, însă doar doi oameni au fost aduși în siguranță la mal din cei 19 aflați la bord.

Ambarcațiunea privată, numită Onega, s-a scufundat lângă arhipelagul Novaya Zemlya din Marea Barents, autoritățile fiind alertate în dimineața zilei de luni, la ora 7:30.

,,După ce vasul de pescari s-a scufundat, 19 persoane au ajuns în apă”, a declarat Comitetul de anchetă, care cercetează condițiile în care a avut loc incidentul.

Potrivit agențiilor de știri rusești, există puține speranțe de a mai găsi supraviețuitori din cauza vântului puternic și a temperaturilor scăzute.

„În timpul scufundării, temperaturile au fost de până la - 30 de grade Celsius. Este practic imposibil ca persoanele să reziste chiar și cu costumele umede", susțin oficialii care se ocupă de caz.

Nava cu pavilion rus, care funcționase din 1979, s-a scufundat atât de repede încât echipajul nu a avut timp să își activeze plute de salvare.

„Dezastrul a avut loc în timpul unei furtuni puternice, atunci când echipajul a tras o plasă cu captura de pește. Oamenii au fost trași de pe puntea navei de furtuna puternică”, au mai declarat oficialii.


Pub