Acesta prevede prelungirea termenului Acordului pentru o perioadă de 4 ani, întrucât nu s-a reuşit valorificarea integrală a ajutorului financiar nerambursabil până la data de 27 martie 2015. 
 
În cadrul vizitei sale la Chişinău, premierul român Victor Ponta a invitat la Bucureşti, în luna decembrie curent, Cabinetul de miniştri de la Chişinău pentru a oferi următoarea tranşă din cele 100 de milioane de euro – ajutorul financiar nerambursabil.

„Acum avem posibilitatea să vă ajutăm. Trebuie să identificaţi domeniile în care vreţi să folosiţi aceşti bani. Să învăţaţi din lucrurile bune pe care le are România şi să nu repetaţi greşelile noastre”, a declarat Victor Ponta.
 
Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova a fost semnat la Bucureşti, la 27 aprilie 2010.

În baza acestui document, România implementează proiecte care să contribuie la dezvoltarea domeniilor infrastructurii, educaţiei, situaţiilor de urgenţă şi sectorului energetic din Republica Moldova.

Pe parcursul perioadei 2011-2014, din cele 100 de milioane de euro au fost valorificate 37,19 milioane de euro, pentru realizarea proiectelor din domeniul energetic, educaţie, precum şi ajutor de urgenţă în caz de calamităţi naturale.