După randamentul scontat al legiunii române de la Milsami Orhei, Romeo Surdu, Cornel Gheţi şi Cristian Bud, ori Mihai Onicaş de la Speranţa Nisporeni, dar şi stranierii care au venit de la Rapid Bucureşti la Zimbru Chişinău, un alt fotbalist de peste Prut a ajuns în Divizia Naţională.

După ce a intrat în dizgraţia lui Mircea Rednic la Dinamo Bucureşti, Vali Lazăr şi-a ales destinaţia în ţara noastră.

Mijlocaşul va juca la Sheriff Tiraspol pentru un sezon sub formă de împrumut.

Lazăr a refuzat să fie monedă de schimb pentru Martinus şi s-a certat cu Mircea Rednic public, prin intermediul presei. ”E clar că Mircea Rednic are ceva cu mine şi e singurul om care nu mă vrea la Dinamo. Nu e posibil ca marţi să mă trimită la conferinţă şi a doua zi de dimineaţă să mă scoată din lot. Sunt forţat să merg la Botoşani. Eu nu îmi doresc să fiu monedă de schimb pentru nimeni, dar nici nu vreau să rămân să mă antrenez singur, prin parcuri sau pe la echipa a doua. Aştept să vină patronul în ţară, pentru a avea o discuţie cu el”,declarase Vali Lazăr în exclusivitate pentru Digi Sport.

Odată cu revenirea patronului, se părea că relaţia mijlocaşului cu antrenorul va fi mediată de Ionuţ Negoiţă. Acesta chiar reuşise să-l convingă pe Rednic să-l reprimească pe Lazăr la antrenamentele echipei, dar apoi a apărut varianta Sheriff Tiraspol, iar jucătorul nu a mai stat pe gânduri, ştiind că în Ştefan cel Mare nu va mai avea viaţă bună cu tehnicianul „câinilor”.