Ştiri

Sursa imaginii: mei.gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

28 Dec. 2020 / 20:56

Cei mai buni antreprenori ai anului, distinşi cu titluri de apreciere la două concursuri naţionale

Cei mai buni 26 de antreprenori ai anului 2019 au fost distinşi cu titluri de apreciere în cadrul a două concursuri republicane - „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM 2019”, organizat anual de Ministerul Economiei şi Infrastructurii şi „IMM - Model de Responsabilitate Social-Corporativă”, desfăşurat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM). Evenimentul festiv a avut loc, astăzi, la Palatul Republicii, cu participarea reprezentanţilor autorităţilor publice centrale şi a mediului de afaceri.

La concursul republican „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM 2019” au participat 64 de antreprenori preselectaţi la nivel local din zece raioane, printre care: Anenii-Noi, Călăraşi, Căuşeni, Donduşeni, Făleşti, Leova, Ocniţa, Rîşcani, Teleneşti, Ungheni şi UTA Găgăuzia.

În urma evaluării principalilor indicatori ai activităţii economice din anul de concurs faţă de anul precedent, Comisia republicană de concurs a decis conferirea titlului de „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM 2019”, pentru locurile întâi şi doi la 20 de antreprenori în cadrul a zece nominalizări. Acestea sunt: cel mai bun antreprenor în sfera de producţie, cel mai bun antreprenor  implementator al modelului economic „verde”, cel mai bun antreprenor în sfera comerţului, cel mai bun antreprenor în sfera prestări servicii, cel mai bun antreprenor – exportator, cel mai bun antreprenor – inovator, cel mai bun antreprenor în sfera turismului rural, cel mai bun antreprenor în sfera serviciilor de consultanţă, cel mai tânăr antreprenor, cel mai bun antreprenor-femeie.

Prezent la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii Mihail Lupaşcu a felicitat câştigătorii celor două concursuri republicane, menţionând că le apreciază performanţele atinse în ceea ce priveşte calitatea şi competitivitatea produselor.

Potrivit Ministerului Economiei şi Infrastructurii, pentru premierea învingătorilor concursului „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM 2019”, câştigătorii premiului întâi au primit câte 7.000 lei, iar câştigătorii premiului doi câte 5.000 lei.

De asemenea, şase antreprenori au fost distinşi cu premii în cadrul concursului „IMM - Model de Responsabilitate Social-Corporativă”, desfăşurat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii începând cu anul 2010. Concursul urmăreşte promovarea activităţilor de responsabilitate socială corporativă în rândul IMM-urilor.

Participanţii la ediţia din anul curent a acestui concurs sunt IMM-uri care desfăşoară activitate economică mai mult de un an, sunt rezidenţi ai Republicii Moldova şi au realizat cel puţin una dintre activităţile de responsabilitate socială corporativă.

În cadrul ceremoniei de premiere au fost înmânate diplome şi câştigătorilor concursului „IMM Model de Responsabilitate Social-Corporativă”. În acest an, la concurs au fost depuse 17 dosare din raioanele: Ialoveni, Chişinău, Străşeni, Anenii Noi, Cahul, Dubăsari, Orhei, Călăraşi. În urma evaluării dosarelor au fost identificaţi şase câştigători.  

Comentarii