20:41:33 19.04.2024
Stiri

Președintele României, Klaus Iohannis, primul șef de stat care întreprinde o VIZITĂ la Chișinău, după învestirea Maiei Sandu

Actualitate 28.12.2020 11:14 Vizualizări1592 Autor: Ziarul National
Președintele României, Klaus Iohannis, primul șef de stat care întreprinde o VIZITĂ la Chișinău, după învestirea Maiei Sandu


Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua marți, pe 29 decembrie, o vizită oficială în R. Moldova, la invitația Maiei Sandu, care a preluat mandatul de șef al statului pe 24 decembrie curent.

Potrivit programului vizitei, anunțat pe site-ul Președinției române, Klaus Iohannis va fi primit la palatul prezidențial de la Chișinău la ora 11.30, va avea o întrevedere tete-a-tete cu omologul său din stânga Prutului, Maia Sandu, după care cei doi oficiali vor face declarații de presă.

Un comunicat de presă al Preşedinției de la București anunță că vizita oficială a lui Klaus Iohannis la Chișinău va oferi cadrul pentru transmiterea „unui puternic mesaj de susţinere pentru noul preşedinte al Republicii Moldova într-un moment istoric pentru parcursul european al Republicii Moldova, precum şi un mesaj de sprijin pentru cetăţenii Republicii Moldova în efortul de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept şi de consolidare atât a parcursului european, cât şi a relaţiilor privilegiate cu România”.

Aceeași sursă precizează că, în cadrul vizitei, vor fi abordate aspecte concrete referitoare la sprijinul României pentru cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19 şi pentru susţinerea dezvoltării economice şi sociale a Republicii Moldova.

Totodată, cei doi preşedinţi urmează să adopte o Declaraţie comună prin care se urmăreşte consolidarea parteneriatului strategic bilateral, reafirmând relaţia specială dintre Bucureşti şi Chişinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum şi angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european şi de a implementa reformele democratice necesare în acest sens.

Menționăm că președintele României este primul șef de stat care vine în R. Moldova după preluarea mandatului de șef al statului de către Maia Sandu. Klaus Iohannis a venit ultima dată la Chișinău acum cinci ani, fiind decorat cu „Ordinul Republicii” de către președintele de atunci, Nicolae Timofti.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md