22:49:01 16.04.2024
Stiri

VIDEO // Consultările președintelui Maia Sandu cu deputații PSRM nu au durat nici zece minute: „I-am spus că noi susținem organizarea alegerilor anticipate. Dna Sandu nu a avut nicio întrebare și noi am plecat”

Actualitate 28.12.2020 12:40 Vizualizări1643 Autor: Ziarul National
VIDEO // Consultările președintelui Maia Sandu cu deputații PSRM nu au durat nici zece minute: „I-am spus că noi susținem organizarea alegerilor anticipate. Dna Sandu nu a avut nicio întrebare și noi am plecat” Captură


Consultările dintre președintele Maia Sandu și deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) au durat mai puțin de zece minute. Liderul fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, a menționat că socialiștii optează pentru alegeri parlamentare anticipate, dar dacă Maia Sandu are o candidatură de premier, atunci formațiunea sa o va analiza și va lua ulterior o decizie.

Potrivit lui Furculiță, declanșarea alegerilor parlamentare anticipate trebuie să se desfășoare conform Legii Supreme.

„Totul este în mâinile președintelui actual. Noi ne conformăm legii și Constituției. La această etapă, negocierile s-au finalizat. Decizia aparține dumneaei. Ea este moderatorul principal al acestui proces”, a declarat Furculiță la ieșirea de la consultări.

De asemenea, Furculiță a menționat că deputații PSRM sunt dispuși să analizeze un eventual candidat la funcția de prim-ministru, dacă președinta Sandu va veni cu o asemenea propunere.

„Vom analiza această candidatură, vom vedea care este programul Guvernului și, evident, decizia ne va aparține. Reiterez, noi suntem pentru alegerile anticipate”, a conchis Corneliu Furculiță.

De menționat că la consultările cu Maia Sandu au ajuns și deputații PAS, în frunte cu președintele interimar al formațiunii, Igor Grosu. Din delegație mai fac parte Mihai Popșoi, Sergiu Litvinenco și Dan Perciun.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md