10:39:28 25.04.2024
Stiri

FOTO, VIDEO // BNM pune în circulație moneda comemorativă dedicată medicilor

Actualitate 28.12.2020 12:42 Vizualizări1089 Autor: Ziarul National
FOTO, VIDEO // BNM pune în circulație moneda comemorativă dedicată medicilor


Banca Națională a Moldovei (BNM) a pus de astăzi în circulație ca mijloc de plată și în scop numismatic moneda comemorativă „Medicul meu- eroul meu”.

Anunțul a fost făcut astăzi de către guvernatorul BNM, Octavian Armașu, în cadrul unui briefing de presă, subliniind sacrificiul medicilor de a salva viața oamenilor cu prețul propriilor vieți.

„Deschiderea cetățenilor de a contribui la crearea proiectului de design al monedei exprimă o recunoștință profundă, dar și o responsabilitate pe care o poartă și trebuie să o resimtă fiecare pentru atenuarea pericolului epidemiologic”, a afirmat Octavian Armașu.

CITIȚI și FOTO // Monede NOI, puse în circulație de Banca Națională: Cum arată monedele emise în câteva sute de exemplare

Guvernatorul băncii centrale a mai anunțat că, în semn de recunoștință, Banca Națională va transmite câteva dintre aceste monede medicilor de la instituțiile care, la începutul pandemiei, au fost în prima linie și care, într-o totală incertitudine, lipsă de experiență sau protocol de tratament, s-au luptat pentru viețile oamenilor. Este vorba despre Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, precum și de Centrul COVID-19 Chișinău.

Moneda comemorativă „Medicul meu-eroul meu” este confecționată din argint, este ambalată în capsulă de metacrilat transparent și în cutie de prezentare, fiind însoțită de un certificat de autenticitate redactat în limbile română și engleză.

Menționăm că monedele comemorative și jubiliare emise de Banca Națională a Moldovei sunt comercializate prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md