12:11:50 25.04.2024
Stiri

Fostul Ambasador al R. Moldova la Moscova, Andrei Neguța, REȚINUT în dosarul contrabandei cu anabolizante: Ce declarații a făcut în fața procurorilor

Actualitate 28.12.2020 12:52 Vizualizări2875 Autor: Ziarul National
Fostul Ambasador al R. Moldova la Moscova, Andrei Neguța, REȚINUT în dosarul contrabandei cu anabolizante: Ce declarații a făcut în fața procurorilor


Fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost reținut astăzi pentru 72 de ore, după ce s-a prezentat, împreună cu avocații săi, în fața reprezentanților Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Neguța a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante.

PCCOCS anunță că fostul Ambasador a făcut declarații, dar a negat că ar avea vreo implicare în cazul de contrabandă cu anabolizante, depistat pe 5 decembrie curent la Postul Vamal Palanca.

CITIȚI și „TEZELE”, PRIMA declarație publică a fostului Ambasador la Moscova, Andrei Neguța, RECHEMAT în plin scandal privind contrabanda cu anabolizante, transportate cu microbuzul misiunii diplomatice

„PCCOCS urmează să verifice depozițiile date de către bănuit în raport cu probatoriul acumulat pe dosar, iar în funcție de circumstanțele ce urmează a fi stabilite, procurorii vor decide asupra necesității punerii fostului Ambasador sub învinuire cu solicitarea aplicării arestului”, se arată într-un comunicat de presă al procurorilor.

Amintim că, anterior, a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice ce aparține Ambasadei R. Moldova la Moscova, reținut la începutul lunii decembrie la ieșirea din republică încărcat cu anabolizante. Tot în același dosar a fost reținută și altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz.

CITIȚI și PCCOCS: Șoferul microbuzului cu numere diplomatice, prins cu ANABOLIZANTE la vamă, nu este singura persoană cercetată în aces caz. „A dat declarații, este destul de deschis”

Substanțele interzise, depistate în microbuzul care a intrat și ieșit de 17 oriîn ultimul an din R. Moldova, au fost evaluate la suma de opt milioane de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md