16:00:13 23.04.2024
Stiri

PAS rămâne pe POZIȚII și nu vrea să audă de un „guvern de tranziție”. „Orice idee despre un guvern ANTICRIZĂ duce la amânarea alegerilor parlamentare anticipate. Este o CAPCANĂ”. Cine va CONDUCE Guvernul până la anticipate

Actualitate 28.12.2020 14:14 Vizualizări1745 Autor: Ziarul National
PAS rămâne pe POZIȚII și nu vrea să audă de un „guvern de tranziție”. „Orice idee despre un guvern ANTICRIZĂ duce la amânarea alegerilor parlamentare anticipate. Este o CAPCANĂ”. Cine va CONDUCE Guvernul până la anticipate Captură


Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) optează pentru organizarea alegerilor anticipate, iar din acest motiv este categoric împotriva instituirii unui guvern de tranziție. Anunțul a fost făcut astăzi de către liderul interimar al PAS, deputatul Igor Grosu, după consultările formațiunii sale cu președintele Maia Sandu.

„Am constatat că Guvernul a dat bir cu fugiții, a fugit de responsabilitate. Nu că situația ar fi fost tare bună, dar au avut grijă să dezerteze și să aplice, așa cum a promis fostul președinte, tactica „pământului pârjolit”. Ei au demis toți secretarii de stat, au creat condiții și mai proaste pentru a remedia situația pandemică. Același comportament l-a avut și majoritatea PSRM – Partidul „Șor”. Vă amintiți cu ce viteză au împărțit banii publici și cu ce viteză au adoptat legi toxice în detrimentul cetățenilor”, a declarat Grosu.

Potrivit liderului PAS, cetățenii optează pentru un alt parlament: „Acest Legislativ s-a compromis. Cea mai simplă și onestă cale pe care o putem folosi e ca Parlamentul să nu adopte nicio hotărâre în următoarele 90 de zile. Data când expiră acest termen este 17 martie. Totodată, în spațiul public se discută și o altă opțiune – autodizolvarea Parlamentului. În acest sens, vom fi interesați să aflăm poziția Curții Constituționale. Acest Parlament s-a compromis și îndemnul nostru către toate fracțiunile este să ne comportăm ca oameni de stat. Orice zi de întârziere în procesul de declanșare a alegerilor anticipate este în detrimentul cetățenilor”.

În cadrul întrevederii cu Maia Sandu nu s-a discutat despre votarea unui „guvern de tranziție”, a precizat Igor Grosu.

„Nu au fost propuneri pentru funcția de premier. Noi nu am propus, pentru că optăm pentru alegeri anticipate. Este bine că pleacă domnul Ion Chicu (după 31 decembrie n.r.). Partea proastă e că a aplicat tactica „pământului pârjolit”. A dat afară secretari de stat. Nu că ar fi fost bine în timpul guvernării lui, dar a făcut și mai mult rău țării. Fără domnul Chicu, va fi mult mai bine. Orice idee și discuție despre un guvern anticriză duce la amânarea alegerilor parlamentare anticipate. Este o capcană în care cineva, probabil din naivitate, vrea să cadă. Orice discuție despre un guvern de tranziție, de salvarea nu știu cui, se va transforma într-un guvern de salvare a kuliokarilor, a tuturor bandiților și corupților din Parlament. Eu așa descifrez. Va fi o conservare a situației. Oricât de bun ar fi un guvern pe care l-am da țării, acesta va fi la mâna unor corupți din Parlamentul R. Moldova”.

Astfel, până va fi votat un nou guvern după alegerile anticipate, lucrurile în R. Moldova vor fi gestionate de către secretarii de stat din ministere.

„Lucrurile în țară vor fi gestionate de funcționarii și secretarii de stat, care vor rămâne în instituții. Mesajul nostru către cei care sunt acolo e să-și facă treaba bine, să nu-și compromită carierele așa cum au făcut-o cei care au dat bir cu fugiții. Instituțiile trebuie să fie funcționale și eu sunt sigur că, fără aceste personaje toxice, care erau până acum în fruntea ministerelor, instituțiile vor respira mai ușor și mai liber. Nimeni nu le va impune decizii de la partide. E bine că pleacă, dar au vrut să dăuneze țării. Rămâne pe conștiința lor acest lucru. Ulterior, cineva de la procuratură poate va face o analiză minuțioasă a felului cum au gestionat ei în ultimele săptămâni situația din țară. Noi ne vom da votul pentru un premier votat de noul Parlament al R. Moldova, ales după anticipate”, a conchis liderul PAS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md