17:35:59 23.04.2024
Stiri

Partidul „ȘOR” vrea să-și asume GUVERNAREA și anunță că e gata să propună și un candidat la funcția de PREMIER: „Maia Sandu trebuie să vadă dacă există o majoritatea parlamentară. Această majoritate ar putea să apară…”

Actualitate 28.12.2020 16:40 Vizualizări1916 Autor: Ziarul National
Partidul „ȘOR” vrea să-și asume GUVERNAREA și anunță că e gata să propună și un candidat la funcția de PREMIER: „Maia Sandu trebuie să vadă dacă există o majoritatea parlamentară. Această majoritate ar putea să apară…” Captură


Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, din care fac parte deputații Partidului „ȘOR” și șapte deputați neafiliați, este gata să își asume responsabilitatea formării unui guvern tehnocrat, care să administreze eficient țara până la următoarele alegeri parlamentare anticipate sau cele ordinare. De asemenea, reprezentanții Platformei „Pentru Moldova” sunt gata să desemneze propria candidatură pentru funcția de prim-ministru. Declarații în acest sens au făcute după consultările cu fracțiunile parlamentare, organizate luni de către președintele R. Moldova, Maia Sandu.

Reprezentanții Platformei „Pentru Moldova” au reiterat că sunt pregătiți pentru alegerile parlamentare anticipate, dar prioritate în acest moment este administrarea eficientă a țării, în contextul crizei cu care se confruntă.

„Noi am reiterat poziția noastră, a Partidului „ȘOR” și Platformei „Pentru Moldova”. Noi suntem pregătiți pentru alegeri anticipate, însă reprezentăm o platformă de oameni responsabili. Situația e destul de complicată, situația e pe muchia prăpastiei. În această situație, avem nevoie de un guvern de profesioniști, care să asigure guvernarea până la următoarele alegeri, fie că e vorba de ordinare, fie că e vorba de anticipate. Înțelegem ce ar însemna acum organizarea alegerilor parlamentare anticipate, în condițiile crizei economice, crizei pandemice… Mai sunt și probleme cu agricultorii. Astfel, noi suntem gata să ne asumăm guvernarea în aceste momente dificile și de criză”, a declarat vicepreședintele fracțiunii Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov.

Și deputata Marina Tauber a menționat că Partidul „ȘOR” e gata să-și asume riscul guvernării în această perioadă dificilă. „Noi înțelegem în ce perioadă se află acum R. Moldova și din numele liderului nostru, Ilan Șor, facem acest pas important – să ne asumăm guvernarea și să numim un candidat la funcția de premier. Astăzi nu am auzit niciun partid care să-și asume guvernarea. Trebuie să numim un guvern tehnocrat și să nu lăsăm țara neguvernată în plină criză pandemică”, a precizat Tauber.

Întrebată cum a reacționat președintele Maia Sandu la această propunere, Marina Tauber a spus că e bucuroasă de faptul că această întâlnire a avut loc: „Maia Sandu nu a spus nimic, e dreptul dumneaei. Noi suntem bucuroși că această întâlnire a avut loc și am avut posibilitatea să vorbim despre planurile noastre”.

Alături de Violeta Ivanov și Marina Tauber, la întâlnirea cu șeful statului a venit și fostul democrat Sergiu Sîrbu.

„Maia Sandu nu mai este lider de partid și trebuie să fie mediator, trebuie să fie echidistantă. Maia Sandu trebuie să vadă dacă există o majoritatea parlamentară, pentru a învesti un nou guvern. Această majoritate ar putea să apară… Alegerile parlamentare ar putea avea loc și în luna mai, însă până atunci e nevoie de un executiv plenipotențiar. În caz contrar, riscăm să ajungem în colaps”, a punctat Sergiu Sîrbu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md