15:51:16 18.04.2024
Stiri

PD se oferă să implementeze un program ANTICRIZĂ până la alegerile parlamentare anticipate: „Noi i-am spus Maiei Sandu că PD are o echipă de profesioniști, iar în caz de necesitate putem să ne aducem aportul nostru”

Actualitate 28.12.2020 17:13 Vizualizări1519 Autor: Ziarul National
PD se oferă să implementeze un program ANTICRIZĂ până la alegerile parlamentare anticipate: „Noi i-am spus Maiei Sandu că PD are o echipă de profesioniști, iar în caz de necesitate putem să ne aducem aportul nostru” Captură


Partidul Democrat (PD) susține că e gata să intre în alegeri parlamentare anticipate, dar în același timp menționează că depinde foarte mult cine va gestiona criza pandemică și pe cea economică până la scrutin. Astfel, PD se oferă să implementeze un program anticriză până la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, a declarat liderul democraților, Pavel Filip, după consultările de astăzi cu președintele Maia Sandu.

„Am avut o discuție deschisă despre situația politică din R. Moldova, despre posibilitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate. Aici noi suntem pe aceeași lungime de undă cu doamna președinte. Avem nevoie de alegeri parlamentare anticipate, mai ales dacă e să ne referim la trecerea unor deputați dintr-o fracțiune în alta și nu doar o singură dată. Noi nu privim alegerile parlamentare anticipate ca un scop în sine. Întrebarea de bază pe care o punem noi e ce se întâmplă în toată această perioadă în R. Moldova, cine gestionează criza pandemică, cine gestionează criza economică, cine pregătește țara pentru alegeri parlamentare libere și corecte? Răspunsul la aceste întrebări reprezintă prioritatea nr. 1 și apoi vorbim despre alegerile parlamentare anticipate. Propunerea noastră a fost că, imediat, noi trebuie să avem elaborat un program anticriză pe termen scurt. Acest program trebuie să conțină trei puncte: gestionarea crizei pandemice, gestionarea crizei economice și pregătirea republicii pentru alegeri parlamentare anticipate. Trebuie să vedem și o echipă care poate pune în aplicare acest plan”, a menționat Pavel Filip.

Democratul a precizat că nu s-a discutat despre un guvern temporar sau un guvern de tranziție. „Noi am vrut să înțelegem care e foaia de parcurs și care e echipa ce va gestiona aceste crize până la alegerile parlamentare anticipate. Noi nu am discutat despre potențiali oameni ai acestei echipe. Noi am spus că PD are o echipă de profesioniști. Ne-am oferit toată deschiderea, în caz de necesitate, să ne aducem aportul nostru. PD este gata de orice scrutin și pentru noi nu reprezintă un pericol alegerile parlamentare anticipate. Dar revin și chem toți politicienii și formațiunile politice, mai ales că toți spun că se gândesc la oameni și la țară, să ne gândim ce se întâmplă în R. Moldova în perioada de până la alegerile parlamentare anticipate”, a conchis Pavel Filip.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md