17:08:40 19.04.2024
Stiri

Dodon ȚINTEȘTE funcția de PREMIER: „Nu exclud acest scenariu…”. Fostul președinte a luat APĂRAREA Rusiei în detrimentul R. Moldova

Actualitate 28.12.2020 18:29 Vizualizări2793 Autor: Ziarul National
Dodon ȚINTEȘTE funcția de PREMIER: „Nu exclud acest scenariu…”. Fostul președinte a luat APĂRAREA Rusiei în detrimentul R. Moldova


Rămas fără nicio funcție în stat, Igor Dodon nu ascunde că-și dorește postul de prim-ministrual R. Moldova. Totuși, fostul președinte afirmă că ar ținti această funcție după alegerile parlamentare anticipate.

Dodon a declarat într-un interviu pentru Tass că nu poate fi vorba să preia funcția de premier acum.

„Până la alegerile parlamentare anticipate nu poate fi vorba de așa ceva (să preia funcția de premier n.r.). Noi ne vom strădui ca alegerile anticipate să fie declanțșate cât mai curând posibil. Sarcina noastră, a PSRM, sunt alegerile parlamentare anticipate. Formarea oricăror coaliții în acest Parlament, doar pentru a obține funcția de prim-ministru, nu ne interesează. Vor avea loc alegeri parlamentare anticipate și atunci…”, a spus Dodon pentru presa de la Moscova.

În același context, Dodon a precizat că optează pentru formarea unui bloc pe flancul stâng în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate.

„La aceste alegeri parlamentare anticipate, dacă există dorința potențialilor noștri parteneri de pe flancul stâng, putem face un bloc comun, un front comun, să ne unim toate forțele împotriva acestei amenințări. Și aceasta este o amenințare reală pentru stat, pentru Moldova. Astfel, după alegerile parlamentare nu exclud și acest scenariu (că va opta pentru funcția de premier n.r.). Există și alte... (scenarii n.r.)”, a punctat Igor Dodon.

În cadrul aceluiași interviu, Igor Dodon a luat apărarea Federației Ruse, în detrimentul intereselor R. Moldova. Fostul președinte a declarat deschis că Maia Sandu ar reprezenta interesele Occidentului împotriva Rusiei.

„Eu cred că Occidentul îi va prezenta noului președinte nota de plată. Rămâne să vedem în ce va consta aceasta, dar mă tem că este un lucru periculos pentru R. Moldova. Cel mai probabil, Occidentul, dar mai exact SUA, va încerca să provoace un nou conflict în care să fie atrasă Federația Rusă. Noi am văzut primele declarații, acestea au fost despre Transnistria și împotriva pacificatorilor ruși (deși Maia Sandu s-a referit la militarii ruși, nu la pacificatori - n.r.). La începutul lunii ianuarie, noul președinte va merge la Kiev. În cazul în care acolo va exista o poziție comună cu privire la blocarea Transnistriei, atunci asta și este nota de plată pe care va trebui să o achite noul președinte al R. Moldova”, a spus Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md