22:47:54 23.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Funcția de premier urmează a fi exercitată, după plecarea lui Chicu, „din contul miniștrilor care nu pleacă și care sunt mai puțin lași”

Actualitate 28.12.2020 19:00 Vizualizări2792 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Funcția de premier urmează a fi exercitată, după plecarea lui Chicu, „din contul miniștrilor care nu pleacă și care sunt mai puțin lași”


Funcția de premier interimar al R. Moldova, după plecarea lui Ion Chicu de la 31 decembrie curent, urmează a fi ocupată de către unul dintre miniștrii rămași în Executivul în demisie, susține președintele Maia Sandu.

„Legea prescrie foarte clar înlocuirea miniștrilor. În cazul funcției de prim-ministru, este vorba despre înlocuirea din contul miniștrilor care nu pleacă, deci care sunt mai puțin lași”, a explicat Maia Sandu.

Potrivit șefului statului, chiar dacă Guvernul este în exercițiu și o parte din miniștri a anunțat că pleacă de la 31 decembrie curent, R. Moldova are „un guvern numit de Partidul Socialiștilor și, în conformitate cu prevederile legale, acest guvern rămâne în continuare în funcție și trebuie să-și îndeplinească atribuțiile față de cetățeni, așa cum prevede legea”.

CITIȚI și VIDEO // Maia Sandu, după consultările de astăzi cu toate fracțiunile parlamentare: „Toate formațiunile politice din Parlament pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, cu anumite diferențe de nuanțe”

„Am solicitat informații de la mai multe ministere despre situația curentă, în special despre situația bugetului și cea santitară, pentru că aici sunt problemele majore, și în momentul în care o să am aceste informații, o să vin, cel mai probabil la începutul anului 2021, și o să vă prezint și Dvs. situația reală din republică”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi la Președinție.

CITIȚI și Victor Gaiciuc, PREMIER în exercițiu. Platforma „DA”: „Este o BĂTAIE de joc ca Gaiciuc, domnișoara de la CSI sau Voicu să gestioneze domeniile SĂNĂTĂȚII și finanțelor publice în următoarele șase luni”


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md