Teatrul Național „Eugene Ionesco” s-a retras din Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură. Care este motivul

image_207_11_large
Foto: Fest.md

La 24 decembrie, în incinta Teatrului Național „Eugene Ionesco” a avut loc adunarea generală a Organizației Sindicale I.P. Teatrul Național „Eugene Ionesco“ unde s-a hotărât părăsirea acestei organizații din motivul nepăsării față de lucrătorii din cultură.

„Acest sindicat nu ne-a apărat drepturile, mai ales acum în pandemie. Acum când noi actorii suntem puși într-o situație critică. Plătim contribuție acestui Sindicat și în schimb nu avem nici o susținere. Eu părăsesc sindicatul, deoarece nu a venit nici o inițiativă din partea FSLC pentru oamenii de cultură”, a declarat Gheorghe Pietraru, Artist al Poporului

„Din luna martie a anului curent, a fost declarată Pandemia care a avut și are un impact puternic asupra domeniului de cultură. Suntem într-o situație alarmantă, iar cei care ar trebui să ne susțină – tac, nu vedem nici o mișcare, nici o inițiativă, nici o solidaritate. Din acest motiv s-a votat unanim desființarea Organizației Sindicale și s-a anunțat această plecare ca un act de protest pentru inactivitatea și indiferența față de oamenii de cultură”, se arată în comunicat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente