(video) Sebastien Loeb va conduce în raliul Dakar un off-roader cu motor preluat de la Ford GT

Prototipul sport BRX Hunter, care va fi folosit de echipa debutantă în raliul Dakar – Bahrain Raid Xtreme (va reprezenta în competiţie Regatul Bahrain), a fost complet dezvăluit. La volanul acestui SUV se va afla Sebastien Loeb (copilot Nani Roma), de nouă ori campion mondial de raliuri, care a fost recrutat de la Peugeot după ce, timp de câţiva ani, a participat de partea francezilor.

Echipa BRX este cea mai recentă incursiune a Regatului Bahrain în lumea motorsportului după ce fondul său suveran Bahrain Mumtalakat Holding Company (Mumtalakat) a înființat Prodrive International – o societate mixtă care are cea mai mare companie britanică de motorsport din lume – Prodrive.  

Respectiv, noul Hunter a fost construit de experţii de la Prodrive, specializaţi în mașini de curse și diverse competiții (cu echipa proprie are trei titluri de campionat câştigate în WRC). Caroseria din fibră de carbon şi al său design a fost proiectată la comandă de Ian Callum, iar motorul a fost împrumutat de la Ford. Este vorba despre aceeaşi unitate V6 twin-turbo de 3.5 litri care se foloseşte şi pe supercarul GT.

BRX Hunter este un vehicul cu o greutate de 1.850 de kg. Sub caroserie ascunde un cadru tubular din oţel de înaltă rezistenţă şi are un aranjament mai neobişnuit al agregatelor. De exemplu, motorul se regăseşte deasupra roţilor faţă, însă maşina este proiectată în așa fel încât el stă aproape în întregime sub parbriz. 

Există trei roți de rezervă în panourile caroseriei și sub partea din spate a lui Hunter. Suspensia-i face uz de braţe duble transversale şi amortizoare duble cu o cursă lungă. Măsoară în lungime 4.5 metri, are discuri de frână ventilate şi o servodirecţie asistată hidraulic. Poate duce la bord 500 de litri de combustibil.

Revenind la propulsor, aflaţi că unitatea EcoBoost dezvoltă 400 CP şi 700 Nm de cuplu, fiind combinată cu o cutie de viteze secvenţială în şase trepte. Tracţiunea este în mod evident una integrală şi mai are la activ trei diferenţiale blocabile.

Dakar 2021 începe pe 3 ianuarie și va avea loc pentru a doua oară în Arabia Saudită. Pentru Sebastien Loeb, cea mai bună realizare în raliul-maraton de până acum rămâne locul al doilea, pe care l-a ocupat în 2017 alături de echipa Peugeot.

Apropo, important de notat în context este că, oferite fiind pe cale oficială, o pereche de modele Land Rover Defender 110 de nouă generaţie vor fi folosite drept vehicule de suport pentru cei doi şoferi, echipajul medical și personalul de sprijin în cadrul evenimentului care va avea loc timp de 13 zile şi va cuprinde 12 etape care însumează un traseu cu o lungime de 7.646 de kilometri.

Modelele de producţie vor oferi, de asemenea, sprijin esențial pentru membrii echipajului, care vor campa, mânca și dormi în exemplarele cu motorizare mild hybrid P400 (400 CP/550 Nm) în timpul etapelor istovitoare de conducere prin deșert.

SUV-urile finisate în Indus Silver mai sunt echipate cu un pachet de accesorii Explorer Pack, care include un suport de bagaje pe acoperiş Expedition, un snorkel, bosaje mai proeminente la roţi şi o cutie externă pentru depozitarea lucrurilor. În plus, o scară de acoperiș va oferi un acces mai uşor la portbagajul de pe acoperiş, care va ajuta echipa BRX în a transporta toate kiturile necesare.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/