fbpx

Unii ciocnesc cupe de șampanie, pe când alții sparg farfurii. Șapte tradiții ciudate de Revelion din diferite țări ale lumii

Revelionul, marcat în noapte dintre 31 decembrie și 1 ianuarie, este unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului. Totuși, tradițiile și obiceiurile din această zi sunt pe cât de diferite, pe atât de ciudate. În timp ce unii obișnuiesc să participe la numărătoarea inversă și să ciocnească o cupă de șampanie, alte popoare își petrec noapte dintre ani într-un mod aparte.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Iată șapte tradiții ciudate de Revelion din diferite țări ale lumii.

Ecuator

Pentru a alunga ghinionul, dar și toate cele rele întâmplate în ultimul an, cei de la Ecuador obișnuiesc să construiască spereietori din hârtie și să le dea foc. De asemenea, oamenii ard fotografii care reprezintă momente mai puțin frumoase din anul care a luat sfârșit.

Filipine

Filipinezii obișnuiesc să creadă că obiectele de formă rotundă, aidoma bănuților, le vor aduce noroc și bogăție în noul an. Așadar, populația îmbracă haine cu imprimeuri circulare, iar de pe masa de sărbătoare nu lipsesc bolurile rotunde.

Danemarca

În timp ce moldovenii ciocnesc cupe de șampanie, iar ecuadorienii ard fotografii, danezii sparg farfurii. Farfuriile nefolosite pe parcursul anului care ia sfârșit, sunt sparte de către oameni în fața ușilor prietenilor sau a membrilor familiei. Acest gest demonstrează sentimentul de afecțiune și iubire. Potrivit tradiției, dacă găseşti cioburi în prag, ai norocul asigurat pentru următorul an.

Spania și Portugalia

Tradiţia spune că, la miezul nopţii, spaniolii trebuie să mănânce 12 boabe de strugure şi să-şi pună 12 dorinţe, câte una pentru fiecare lună a anului ce vine. O boabă dulce înseamnă o lună bună, iar o boabă acră, o lună cu mai multe greutăţi. Un obicei similar există în Portugalia, cu diferenţa că aici sunt preferate smochinele.

Italia

Italienii cred că dacă mănâncă de Revelion carne de porc, vor avea un an nou prosper. De pe masa lor nu lipseşte nici cotechino con lenticchie, un fel de tocăniţă de linte şi cârnaţi, despre care spun că le aduce noroc.

În mai multe ţări din lume există obiceiul ascunderii de răvaşe sau de mici surprize în desertul servit în noaptea de Revelion. În Suedia şi Norvegia, de exemplu, se pregăteşte o budincă de orez care are în ea o alună; aluna, se spune, va aduce noroc celui care o găseşte.

În Grecia, imediat după intrarea în noul an, se mănâncă Vassilopita, o plăcintă făcută în cinstea Sfântului Vasile, care e sărbătorit pe 1 ianuarie. În ea este ascunsă o monedă din argint sau din aur; cel care o va găsi va avea noroc tot anul.

Articole asemănătoare

Back to top button