fbpx

Terenurile abandonate de către proprietar vor putea fi transmise în arendă de către primării

Terenurile abandonate vor putea fi transmise în arendă de autoritățile publice locale. Asta în cazul în care vor exista unele precondiții și va fi respectată procedura de somare a proprietarului.  O măsură în acest sens este prevăzută în proiectul noului Cod Funciar, aprobat în ședința Guvernului din 22 decembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Noul proiect al Codului funciar reglementează o nouă clasificare a terenurilor, modul de folosință a acestora, proprietatea asupra terenurilor, clasificarea terenurilor cu destinație agricolă, terenurile fondului forestier, etc. De asemenea, proiectul prevede obligațiunile deținătorilor de terenuri și interdicțiile de dobândire a dreptului de proprietate, scrie bizzlaw.md.

Potrivit noilor reglementări, deținătorii de terenuri vor fi obligați să întreprindă măsuri de prevenire și diminuare a impactului degradării solului conform măsurilor de protecție a solului în cadrul practicilor agricole. Totodată,  a fost inclusă interdicția de a dobândi dreptul la proprietate privată asupra terenurilor cu destinație agricolă de  persoanele fizice și juridice străine sau apatrizii, sub sancțiunea nulității absolute al actului juridic de dobândire.

Articole asemănătoare

Back to top button