/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Primii turiști au ajuns în Sri Lanka, după nouă luni de restricții. Călătorii au venit din Ucraina

missing
28 decembrie 2020, ora 19:21

Sri Lanka şi-a întâmpinat luni primii săi turişti străini după nouă luni de zile, în pofida faptului că, potrivit autorităţilor, ţara este afectată de noua tulpină a coronavirusului, mai virulentă, informează AFP.

Un zbor charter sosit din Ucraina cu 185 de pasageri la bord a aterizat pe aeroportul internaţional Rajapaksa, în sudul capitalei. Călătorii, care vor sta exclusiv în hotelurile lor în timpul vacanţei, au fost nevoiţi să facă un nou test de COVID-19 după ce au furnizat înainte de plecare certificatele care atestau că nu sunt contaminaţi, scrie Agerpres.

„Este vorba de un proiect-pilot pentru a ne testa organizarea”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ramesh Pathirana, precizând că un bilanţ va fi stabilit după o lună.

Frontierele internaţionale ale Sri Lanka rămân închise, excepţie făcând zborurile de repatriere şi ale curselor charter aprobate de autorităţile srilankeze în domeniul sănătăţii.

O nouă tulpină a virusului, mai virulentă, a apărut pe insulă din octombrie, au anunţat la sfârşitul lui noiembrie autorităţile din Sri Lanka.

Potrivit ministrului însărcinat cu lupta împotriva pandemiei de COVID-19, Sudharshini Ferandopulle, această tulpină este mai contagioasă decât cea care afectase ţara din ianuarie până în octombrie. Potrivit cifrelor oficiale, în mai puţin de trei luni numărul de decese cauzate de COVID-19 a urcat de la 13 la 191, iar cel al contaminărilor a urcat de la 3.300 la peste 41.000, în această ţară cu circa 21 de milioane de locuitori.

Cu toate acestea, autorităţile srilankeze speră că turiştii ucraineni vor fi primii printre miile de cetăţeni străini a căror sosire este aşteptată cu mare speranţă, pentru redresarea economiei acestei ţări, puternic afectată de măsurile de izolare impuse în martie.

Sri Lanka urmează de asemenea să primească în ianuarie echipa naţională de cricket a Angliei pentru o serie de meciuri-test.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram