/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Ion Sturza: „Anul viitor o să primim fonduri externe zero, dacă rămânem cu același Parlament”

missing
28 decembrie 2020, ora 22:02

Dacă actualul Parlament nu va fi modificat, atunci Republica Moldova riscă să nu primească susținere financiară externă. O spune fostul premier Ion Sturza. 

„Noi la anul viitor o să primim fonduri externe zero, dacă rămânem cu același Guvern, Parlament. Ei sunt în demisie și nu au șansa tehnic să primească, dar nici politică. Dacă noi în următoarele trei-șase luni avem un Guvern. Și e mare întrebare ce fel de Guvern. Trebuie să demonstreze capacitatea de a implementa niște reforme sau niște politici”, a declarat Ion Sturza în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„Aparent, se dorește organizarea alegerilor anticipate din toate părțile. Sfatul meu este, mai ales că a trecut fierbințeala alegerilor, ca toate fracțiunile politice, care contează în Parlament, mai puțin Șor, cred, să aibă un grafic de acțiuni, ca aceste alegeri să se declanșeze cât mai repede. Alegătorii vor alege care va fi configurația politică. Poate fi total diferită de care noi ne-o imaginăm. Lucru care trebuia să se întâmple încă anul trecut, în vară. Guvernul Maiei Sandu de atunci trebuia să pregătească țara de alegeri”, a adăugat ion Sturza.

Urmăriți mai jos emisiunea integrală:

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram