‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFermieri: Sunt tăiate masiv fâșiile de protecție, în câțiva ani vom rămâne și fără...

Fermieri: Sunt tăiate masiv fâșiile de protecție, în câțiva ani vom rămâne și fără acestea

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Mai mulți fermieri din diferite zone ale țării ne-au anunțat despre faptul că în această perioadă sunt defrișate masiv fâșiile de protecție și așa puține la număr.

„Oamenii taie masiv copacii din fâșiile de protecție, peste noapte dispar minim câțiva arbori. În câțiva ani, ținând cont că nimic nu se plantează în locul acestora, vom rămâne fără protecția care o asigură. Noi discutăm, încercăm să explicăm sătenilor, însă aceștia sunt indiferenți. Ar trebui să se implice autoritățile și să monitorizeze mai strict ceea ce se întâmplă”, ne-au spus fermierii.

Potrivit specialiștilor, tot mai multe terenuri sunt afectate de eroziune, iar seceta a devenit un fenomen des întâlnit inclusiv din cauza defrișărilor masive a pădurilor și a numărului mic de fășii de protecție ce ar proteja câmpurile agricole. Mai multe detalii pe acest link.

O bună parte din fâșiile de protecție amplasate în preajma câmpurilor agricole au fost plantate acum câteva decenii, iar plantarea noilor fâșii are loc într-un ritm lent.

Expertul Boris Boincean susține că fâșiile de protecție asigură un spor de producție de 15-25%. Consumul de apă pe terenurile protejate de aceste fâșii este cu 15-25% mai redus, ceea ce este un alt aspect important în condițiile în care o bună parte din terenuri nu sunt irigate.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›