O companie aeriană a vândut ilegal bilete pentru cursa Chișinău-Londra. Operatorul riscă să rămână fără autorizație

aeroport moldova
Foto: sputnik.md

Operatorul aerian Wizz AIR a vândut bilete neautorizate spre Londra, pentru cursa din 27 decembrie, încălcând astfel Decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din data de 21.12.2020 dar și Directiva Operațională emisă de Autoritatea Aeronautică Civilă, care prevede instituirea restricțiilor de trafic aerian cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, începând cu 23 decembrie 2020, ora 00:00 (UTC +2), pentru o perioadă nedeterminată.

Conform unui comunicat emis de Autoritatea Aeronautică Civilă, în acest caz operatorul aerian riscă retragerea autorizației de zbor pentru această destinație și o sancțiune conform codului contravențional.

În același comunicat se mai menționează că protecția consumatorului prevede că pasagerii au dreptul să beneficieze de o compensație în valoare de 250 de euro, din cauza anulării zborului, dar și să li se restituie suma integrală a biletelor timp de 7 zile.

Amintim că Republica Moldova a suspendat toate cursele aeriene de pasageri din și spre Marea Britanie, începând cu 23 decembrie 2020, orele 00:00. Decizia a fost aprobată de către Comisia naţională extraordinară de sănătate publică, în scopul prevenirii răspândirii noii tulpini a coronavirusului SARS CoV 2, identificate în Marea Britanie. Informația a fost confirmată de autoritățile de sănătate publică din Marea Britanie și de Organizația Mondială a Sănătății.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente