image
Sursa foto: Profimedia Images

Ursula von der Leyen, mesaj după livrarea primelor doze de vaccin în țările Uniunii Europene

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, descrie livrarea simultană a primelor doze de vaccin în toate țările UE „un moment emoţionant de unitate”, transmite dpa, potrivit Agerpres.

„Vaccinul este pus la dispoziţie în acelaşi timp tuturor ţărilor UE. Iar oamenii vor începe să se vaccineze la Atena, Roma, Helsinki, Sofia, alegeţi voi. Vaccinările ne vor ajuta să ne revenim la viaţa normală, încet-încet”, a postat sâmbătă Ursula von der Leyen pe Twitter.

Von der Leyen i-a îndemnat totodată pe cei 450 de milioane de locuitori ai UE să menţină măsurile de precauţie pentru a preveni răspândirea pandemiei.

Şefa Comisiei Europene a declarat că se aşteaptă ca noi vaccinuri să fie aprobate de agenţiile de resort ale blocului comunitar şi că există suficiente doze pentru a vaccina pe toată lumea în lunile ce vor urma.

La Institutul Cantacuzino din București au ajuns sâmbătă dimineață primele doze de vaccin anti-COVID-19. De aici vor fi distribuite în 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și șeful DSU Raed Arafat se află la institut.

Noutăţile partenerilor

comentarii: