Bunurile imobile nelocative și terenurile aferente, adunate într-o singură bază de date, la propunerea consilierei Aliona Doroș

Patrimoniul municipiului Chișinău va avea un registru electronic unic de evidență. Astfel, niciun locuitor sau antreprenor din capitală nu vor scăpa de plata impozitelor pe bunurile imobile și terenurile pe care le arendează, dar care nu sunt înregistrate la Primărie. Proiectul elaborat de consilierii Platformei DA a fost votat la ultima ședința a Consiliului Municipal Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

„Neînregistrarea patrimoniului public municipal duce la ratări de venituri anuale considerabile la bugetul municipal, din cauza neimpozitării tuturor bunurilor imobile care nu sunt înregistrate.

Impactul deciziei va aduce doar beneficii în procesul de evidență strictă a patrimoniului municipal, va asigura accesul liber la informație a locuitorilor Chișinăului și, bineînțeles, la creșterea veniturilor la bugetul municipal. Vom înregistra venituri suplimentare, un lucru foarte îmbucurător, pe lângă procesul de transparență pe care îl vom asigura", a spus autoarea proiectului, consiliera municipală a Platformei DA, Aliona Doroș.

În prezent, din numărul total de 1588 de obiecte nelocative ale patrimoniului pubic municipal, oficial sunt înregistrate doar 787.


Pub