Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon, Greceanîi, Vlah și Ceban,…

Dodon, Greceanîi, Vlah și Ceban, întrevedere cu Dmitri Kozak

moscova

Fostul președinte, Igor Dodon, împreună cu Zinaida Greceanîi, Vlad Batrîncea, Irina Vlah, bașcanul Autonomiei Găgăuze, dar și Ion Ceban, primarul general al Chișinăului, au avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, șef adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse.

După ce s-au întâlnit cu mai mulți oficiali ruși, politicienii au avut o întrevedere și cu Dmitri Kozak. La Moscova s-a discutat despre dinamica pozitivă a relațiilor moldo-ruse.

Am discutat un spectru larg de chestiuni cu privire la consolidarea parteneriatului strategic dintre cele două state. Am făcut totalurile acestui an pe dimensiunea relațiilor moldo-ruse și am constatat dinamica pozitivă a acestora, în pofida crizei pandemice și a proceselor politice din Republica Moldova, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

În altă ordine de idei am discutat despre perspectivele colaborării economice dintre Moldova și Rusia, dar și despre cooperarea regională. Am remarcat că în acest sens există un potențial nevalorificat pe deplin, se mai arată în postare.

Fostul președinte, Igor Dodon, a plecat la Moscova imediat ce Maia Sandu a fost învestită în funcția de președinte al R. Moldova.

După Dodon, la 25 decembrie, la Moscova au zburat speakerul Zinaida Greceanîi, vicespeakerul Vlad Batrîncea, deputații Corneliu Furculiță și Bogdan Tîrdea, precum și Secretarul General al Parlamentului, Adrian Albu. La Moscova au ajuns și primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, precum și Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei.