Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Avionul lui Moș Crăciun: ajutor…

Avionul lui Moș Crăciun: ajutor pentru satele izolate din România

La începutul lunii decembrie, tinerii piloți români din cadrul proiectului Wings’n Dreams au zburat la Suceava cu avionul încărcat de ajutoare pentru copiii nevoiași din satele izolate din zonă. Cu ajutorul lor, Fundația Șanse Egale a trimis încălțăminte și dulciuri pentru 50 de copii din familiile vulnerabile din acea zonă.

Wings’n Dreams au fost mesagerii Moșului și au zburat cu avionul lor până la Suceava, apoi au mers cu mașinile de teren timp de două ore prin zăpadă pentru a ajunge la patru din satele izolate: Buc, Cununa, Sălaș și Sulița.

Protagoniștii WND: David, Maria și Bogdan s-au întâlnit cu locuitorii, au discutat despre nevoile lor și cum pot fi ajutați în continuare să ducă un trai mai bun. Au fost momente de suflet în care localnicii le-au spus poveștile lor și le-au arătat cum e viața lor de zi cu zi într-un loc în care foarte rar vin oameni din alte zone ale țării.


Pe lângă pachetele pentru copii, fundația Șanse Egale oferă burse lunare pentru două dintre familii, una cu trei și alta cu șapte copii, pentru a-i ajuta pe acei copii să meargă la școală.


Una din aceste familii este formată din 7 copii cu vârste între 1 și 13 ani și un singur părinte apt de muncă, mama, care este nevoită să meargă să lucreze ziua la tăiat lemne, pentru a câștiga bani. Au nevoie de tot ajutorul celor care îl pot oferi, indiferent că este vorba de produse alimentare sau haine.

Scopul Fundaţiei „Şanse Egale” este ajutorarea, prin programe şi activităţi cu caracter umanitar şi caritabil, a copiilor orfani, a copiilor defavorizaţi din mediul rural, a bătrânilor şi a familiilor defavorizate; reducerea poluării şi educarea şi conştientizarea populaţiei asupra mediului înconjurător. FSE oferă anual burse de merit şi de studiu, rechizite şi hăinuţe elevilor din familii nevoiaşe, precum şi pachete familiilor în dificultate. În 6 ani, au fost acordate în medie 10 burse/an şi au primit pachete aproximativ 8000 de copii şi 1000 de familii. Toţi copiii care au primit burse au îndeplinit criteriile de menţinere a acesteia, inclusiv cel al prezenţei minime.