Cunoaște-o pe Diana Marusic, următoarea vorbitoare la evenimentul TEDxRoseValleyParkED

Screen Shot 2020-12-26 at 17.23.12

La noul eveniment TEDx, care va avea loc pe 23 ianuarie 2021 la Artcor, se va vorbi despre educație. Următoarea vorbitoare pe care o cunoașteți este Diana Marusic.

„Dacă v-aţi întrebat sau vă întrebaţi pentru ce am învăţat în şcoală derivatele, funcţiile şi alte concepte din matematică, şi chiar şi operaţii simple ca înmulţirea şi adunarea, să ştiţi că ele toate joacă un rol foarte important în învăţarea automată şi dezvoltarea de sisteme inteligente.”

Tocmai ați citit o secvență din discursul Dianei Marusic, o tânără din Republica Moldova pasionată de intelegența artificială.

Diana este studentă la Universitatea Tehnică a Moldovei, mentor la GirlsGoIT și membră a echipei Inteligența Artificială în Acțiune. A câștigat premii înalte la concursuri internaționale precum Intel ISEF, InfoInvent,  Technovation Challenge și altele.

Perseverența și entuziasmul au ajutat-o să acumuleze o experiență excepțională. Iar pe 23 ianuarie, Diana va împărtăși cu noi din cele învățate. Împreună cu ea vom descoperi ce înseamnă Inteligenţa Artificială, Machine Learning şi Data Science și de ce oamenii confundă aceste domenii. Diana va explica relația dintre matematica studiată la școală și rețelele neuronale artificiale. Vom afla cum putem dezvolta Inteligența Artificială în Moldova și ce putem face noi, cei care nu suntem inițializați în acest domeniu, pentru a mișca lucrurile din loc.

Află aici mai multe detalii despre eveniment.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente