fbpx

foto | NASA a trimis în spațiu o hartă pentru „a ajuta” extratereștrii să găsească Pământul

NASA a trimis în spațiu o hartă care ar trebui să „ajute” extratereștrii să găsească calea spre Pământ. Despre aceasta relatează National Geographic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jumătate de secol în urmă, astronomii au creat o hartă care indică locația exactă a Pământului, din orice punct de pornire al galaxiei. Ulterior, bazându-se pe presupunerea că extratereștrii sunt creaturi inteligente care vor putea descifra harta, au trimis-o în spațiu.

Cum a fost creată

Crearea unei astfel de hărți nu a fost deloc simplă, având în vedere faptul că Calea Lactee cuprinde o mulțime de stele, planete și alte corpuri cerești, iar identificarea Pământului necesită abilitatea de orientare în spațiu.

Mapa conține numeroase linii drepte care se intersectează într-un punct – acesta fiin Pământul. Fiecărei linii îi corespunde un număr binar, care indică viteza de rotație a pulsarului din punctul de pornire.

Pulsar – sursă galactică de unde radio a cărei emisie este alcătuită din impulsuri cu frecvențe de ordinul megahertzilor și cu perioade de până la o secundă.
Foto: National Geographic

Unele dintre pulsarele afișate pe hartă sunt situate în centrele unor nebuloase create în timpul formațiunilor violente de pulsar. Probabil, orice civilizație suficient de avansată pentru a detecta și a prinde o navă spațială interstelară liniștită ar fi conștientă de existența pulsarilor. Și comparând perioadele de rotație de pe hartă cu indicatoarele stelelor din cer, extratereștrii ar fi putut face drumul spre Pământ relativ ușor.

Foto: National Geographic

În plus, deoarece energia pe care o vedem din pulsari provine din rotația lor și încetinesc în timp, harta care decorează Voyager-urile lansate de la Cape Canaveral în 1977 indică și Pământul în a patra dimensiune.

Calculând diferența dintre perioadele de rotație observate și codificate – o diferență care va deveni evidentă cu mii de ani de acum înainte – extratereștrii ar putea calcula cu cât timp în urmă a fost făcută harta.

Foto: National Geographic
Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Citește și:

Astronomii caută oceanele „secrete” de pe sateliții lui Uranus care ar putea găzdui viața extraterestră

Articole asemănătoare

Back to top button