/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ SLALOM PRIN NOROI. Unii locuitori din comuna Budești se plâng că drumul de acces nu este reparat de ani buni

missing
26 decembrie 2020, ora 20:00

Frământă noroiul de ani de zile și folosesc încălțăminte de schimb, pentru a putea ajunge până la drumul principal. Se întâmplă chiar în coastele capitalei, la Budești, unde mai mulți locuitori se plâng că, de mai bine de 10 ani, drumul de acces către casele lor este o adevărată provocare. Oamenii spun că s-au adresat de mai multe ori la Primărie, însă problema a rămas nerezolvată. De cealaltă parte, primărița susține că va pune în discuție această chestiune la Consiliul local.

Acest bărbat spune că locuiește în Budești de mai bine de 10 ani, iar porțiunea de drum pe care trebuie să meargă pentru a ajunge acasă a rămas la fel ca înainte.

„Aici, în Budești, cineva trăiește, dar cineva – nu. Noi, spre exemplu, nu trăim, dar supraviețuim. Noi, din cont propriu, am reparat drumul, dar a fost distrus. Au fost făcute săpături și nu l-au mai reparat.”

Deși se află la o azvârlitură de băț de Capitală și chiar face parte din componența municipiului Chișinău, acest drum arată de parcă ar fi rupt din cel mai îndepărtat cătun din Moldova.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „În unele locuri, noroiul ajunge până la gleznă. Oamenii care locuiesc în zonă trebuie să facă adevărate acrobații ca să treacă printre gropi.”

Nici cu mașina nu este mai ușor. Oamenii care locuiesc pe această stradă susțin că, primăvara și toamna, sunt nevoiți să-și lase mașinile în parcarea unei stații PECO, pentru că nu pot ajunge acasă cu ele.

„Ambulanța aici nu ajunge, nu este real. Eu am încercat din viteză și nu am reușit.”

Oamenii sunt revoltați, mai ales că, după spun ei, mai plătesc și impozite. Iar doleanța lor este una cât se poate de modestă pentru locul și timpul în care trăiesc: să poată ajunge pe la casele lor fără să se împotmolească în noroi.

„În fiecare sezon primăvară-toamnă suntem la Primărie. Nu am primit niciun rezultat. Ne-am adresat și în scris, și verbal la doamna primar. Ultima discuție a fost cu puțină ceartă, la care dumneaei mi-a spus că trebuia să fiu conștientă, “că nu cumperi casă în Paris”.”

Contactată de TV8, primărița din Budești ne-a spus că știe despre această problemă și că o va pune în discuție la Consiliul local.

NINA COSTIUC, PRIMĂRIȚĂ DE BUDEȘTI: „O să elaborăm un deviz de cheltuieli să vedem care este costul. Nu numai acolo este sector nou. Avem trei sectoare noi, unde urmează să facem apeduct, canalizare. Nu pot să fie construite capital ca pe urmă să le distrugem.”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram