image
Sursa foto: jurnal.md

În noiembrie din străinătate au fost transferați peste 131 milioane de dolari persoanelor fizice

În luna noiembrie 2020, prin intermediul băncilor licențiate, din străinătate au fost transferați în favoarea persoanelor fizice mijloace bănești în valoare netă de 131,88 milioane dolari, în creștere cu 30% comparativ cu noiembrie 2019, arată o analiză a Băncii Naționale a Moldovei.

Transferurile din UE-27 dețin o pondere de 49,2%. În distribuția pe state, sunt de menționat transferurile din Israel, cu o pondere de 17,7% din total, în creștere cu 25,4% comparativ cu noiembrie 2019. Transferurile din Italia au o pondere de 12,8%, cele din Germania – 11,7%, din Rusia – 11,7% din total, în scădere cu 18,6% comparativ cu noiembrie 2019.

În structura pe valute, transferurilor în euro le-a revenit ponderea de 65,3%, urmate de transferurile în dolari SUA – 32,8%, ruble rusești – 1,9%.

Pe parcursul perioadei ianuarie-noiembrie 2020, volumul total al transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova a constituit 1338,42 milioane de dolari SUA.

BNM notează că transferurile de mijloace bănești din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice prin intermediul băncilor nu constau doar din remiterile cetățenilor Republicii Moldova care lucrează peste hotare, ci includ și transferuri unilaterale, precum: transferurile locale, inclusiv salariale în favoarea persoanelor fizice rezidente de la reprezentanțele nerezidenților din Republica Moldova; transferurile în favoarea nerezidenților aflați temporar în Republica Moldova şi pensii, îndemnizații.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: