image
Sursa foto: Nadejda Roscovanu // Jurnal.md

Zinaida Greceanâi pleacă astăzi la Moscova însoțită de mai mulți deputați socialiști

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi, pleacă astăzi la Moscova, după ce și fostul șef de stat, Igor Dodon, a zburat ieri spre aceiași destinație. Totul are loc la o zi după învestirea în funcție a noului președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina oficială a Parlamentului, șefa Legislativului este însoțită în Rusia de vicespeakerul Vlad Batrâncea, deputații Corneliu Furculiță și Bogdan Țârdea, precum și de Secretarul General al Parlamentului, Adrian Albu.

În cadrul vizitei, vor avea loc mai multe întâlniri, inclusiv întrevederea bilaterală a Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanâi, cu Președintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, Veaceslav Volodin”, se arată în comunicat.

„Urmează a fi discutate aspecte privind dezvoltarea relațiilor interparlamentare și alte chestiuni din agenda colaborării moldo-ruse'', se mai spune în comunicat.

Vizitele delegației Republicii Moldova în Federația Rusă sunt efectuate în perioada 25-28 decembrie, la invitația  Președintelui Dumei de Stat, Veaceslav Volodin.

Amintim că ieri Igor Dodon a plecat la Moscova, alături de primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Noutăţile partenerilor

comentarii: