image
Sursa foto: jurnal.md

O gospodărie din Ciorescu îi bagă în sperieți pe localnici: Proprietarul a umplut toată ograda cu cruci

Mai mulți locuitori din Ciorescu se plâng că o gospodărie din localitate arată ca un cimitir după ce proprietarul a umplut mai toată ograda cu... cruci. Acestea sunt înfipte și pe gard, pe poartă și chiar pe drumul din fața casei. Uimiți, vecinii spun că se tem să treacă pe această uliță. Sătenii s-au plâns la poliție și la primărie. Autoritățile au un singur răspuns: bărbatul face ce vrea, întrucât este teritoriul lui privat.

Strada Frunză din satul Ciorescu arată ca una obișnuită la prima vedere. Asta până când ajungi lângă curtea plină cu cruci făcute din lemn, sticle, sau ghiveciuri umplute cu pământ și aranjate la fel în semnul crucii. Numai în fața garajului echipa Jurnal TV a numărat zece astfel de cruci, iar altele două sunt desenate pe uși.

Jurnaliștii nu l-au găsit acasă pe proprietar, la poartă fiind pusă lacătul, însă vecinii au povestit că totul a început acum doi ani, când bărbatul a început să confecționeze cruci din orice fel de material și le instala în curte. Iar când ograda și grădina s-au umplut de cruci, omul a început să le instaleze și în afara curții.

Vecina băratului ne-a spus că acesta uneori este agresiv, iar din cauza asta femeia ia măsuri stricte de siguranță.

O altă femeie zice că cei trei copii ai săi sunt nevoiți să treacă zilnic pe lângă curtea bărbatului și le este frică.

Vecinii spun că noaptea îi trec fiorii când trebuie să meargă pe lângă casa cu pricina.

Bărbatul nu a fost așa dintotdeauna. Ceva l-a făcut să se schimbe radical, dar ce anume nimeni nu știe.

Oamenii au depus plângeri la poliție, însă situația nu s-a schimbat. Am încercat să obținem și noi un răspuns de la oamenii legii. Într-un mesaj primit la redacție se arată că „bărbatul a fost transportat de către polițiști la spital, acolo i-au acordat îngrijiri medicale, pentru că ar avea probleme psihice, iar ulterior l-au lăsat să meargă acasă”. Acest lucru este confirmat de vecini.

Primarul din Ciorescu nu a fost de găsit, însă anterior ne-a spus că el a fost coleg cu bărbatul în cauză, care, de altfel, a fost „eminent și foarte înțelept”. Cât despre crucile instalate, Ivan Scripnic ne-a mărturisit că aici el are mâinile legate: nu poate să-l oblige pe proprietar să le scoată, deoarece le amplasează doar pe teritoriul său privat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: