SUA au transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu pentru învestirea în funcția de președintă a R. Moldova: „O felicităm cu ocazia inaugurării sale istorice”

Statele Unite ale Americii (SUA) au transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu pentru învestirea în funcția de președintă a Republicii Moldova. În mesaj se subliniază faptul că Statele Unite vor continua să fie un partener stabil pentru Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„O felicităm pe Doamna Președinte Sandu cu ocazia inaugurării sale istorice astăzi. Noul an va aduce cu siguranță noi oportunități pentru Republica Moldova, iar Statele Unite vor continua să-i fie un partener stabil. Ne angajăm să lucrăm îndeaproape cu administrația dumneaei asupra priorităților noastre comune de bună guvernare, reforme în sectorul justiției și creștere economică”, scrie în mesajul de felicitare a SUA pentru Maia Sandu, transmis joi seara.

Ieri ,24 decembrie, preşedinţii Lituaniei, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Poloniei, României şi Slovaciei au transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu cu ocazia învestirii sale în funcţia de preşedintă a Republicii Moldova. Declarația comună semnată de acești lideri de stat, publicată pe pagina oficială a Președinției României are următorul mesaj: „Ne exprimăm sprijinul nostru deplin pentru Maia Sandu și eforturile sale de a consolida implementarea reformelor, pe baza valorilor democratice, libertăților fundamentale și a statului de drept.”

Amintim că ieri, 24 decembrie, Maia Sandu a devenit oficial prima femeie președinte al Republicii Molodva. Ea a depus jurământul la Palatul Republicii, cu participarea președintei CC, Domnica Manole, președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi și peste 200 de invitați la eveniment. Ulterior, la Președinție o aștepta fostul președinte al țării Igor Dodon, pentru a-i transmite puterea.


Pub