Alexandr Stoianoglo confirmă că Vladimir Plahotniuc deține cetățenia turcă

Fostul președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, anunțat în căutare, în contumacie, deține cetățenia turcă. Anunţul a fost făcut de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8, de pe 24 decembrie.

Foto: UNIMEDIA

„Noi încercăm să identificăm metode pentru ca Plahotniuc să fie tras la răspundere. Dacă noi vom duce la capăt acest dosar, nu excludem că cazul va fi transmis în Turcia, ca organele de acolo să-l examineze. Eu cred că actele le-a primit pe numele său”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Amintim că la data de 16 noiembrie 2020, autoritățile competente ale Turciei au comunicat că Vladimir Plahotniuc nu se mai află pe teritoriul lor, după ce acesta ar fi părăsit țara la 4 octombrie.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a semnat la data de 29 septembrie cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PD pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Americii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.

De precizat că la 28 septembrie, avocatul lui Plahotniuc în RM, Lucian Rogac, a declarat pentru UNIMEDIA că fostul lider PD s-ar afla în continuare în SUA.


Pub